Cea mai scumpă mașină din lume

Bugatti La Voiture Noire 2021.

Producatorii Bugatti au publicat în cele din urmă imagini cu noul La Voiture Noire, prețul acesteia este de 18.905.235 $ ceea ce o face cea mai scumpă mașină nouă din lume.

Ce o face așa scumpă?

Bugatti La Voiture Noire prezintă un motor cu 16 cilindri, 4 turbosuflante, 1500 CP și un cuplu de 1.180 lb-ft. Pe lângă toate acestea, mașina a fost construita pentru a sărbatorii aniversarea a 110 ani de la Bugatti, precum și un omagiu adus celui de-al doilea dintre cele patru tip 57SC – originalul „la Voiture Noire”, care se traduce literalmente prin „mașina neagră” – condusă de el însuși, Jean Bugatti. Este o creație unică și asta o face “cea mai scumpă mașină din toate timpurile” – susține Bugatti.

Prea scumpă pentru tine?

Nu îți face griji, mașina a fost deja vândută unui “entuziast Bugatti” pentru aproape 19 milioane de dolari.

Cu un an în urmă, Rolls-Royce Sweptail s-a vândut cu 13 milioane de dolari iar Bugatti Zonda Barchetta a fost aproximativ 17 milioane de dolari. Deci da, foarte aproape de 19 milioane de dolari ceea ce face din “Mașina Neagra” câștigătorul prețului.

Din punct de vedere vizual, Voiture Noire se diferențiază de Chiron prin pierderea formelor mari ale lui C din lateral. Frontal este destul de schimbat, de asemenea, botul este mai ascuțit, dacă nu chiar mai aglomerat, cu o mulțime de mici orificii / grilaje. S-au dus ochii furioși, pătrați, înlocuiți cu LED-uri mai asemănătoare insectelor. La fel ca modelul 57SC care l-a inspirat, La Voiture Noire are o coloană centrală care parcurge aproape toată lungimea mașinii, ștergătorul de parbriz stând în poziție verticală. Partea din spate a noii mașini este probabil cea mai mare schimbare în ceea ce privește stilul de la Chiron, în special cele șase țevi de evacuare groase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top