Polish-ul farurilor – În câțiva pași simpli.

După cum știm cu toții, în timp, farurile autovehiculilor noastre încep să iși piardă din luciu, lacul protector să se îndepărteze de pe suprafața externă și pot să aibe un aspect neplacut. Ele ajung să se mătuiască iar lumina să nu mai poată fi vizibilă la capacitate maximă.

Desigur, înlocuirea farurilor cu unele noi este soluția cea mai bună însă nu și cea mai ieftină. Farurile mătuite se pot recondiționa prin polish, care necesită puține costuri și puțin timp. Aceasta nu este o variantă permanentă ci mai degrabă o variantă temporară care se poate repeta de cateva ori pentru recondiționarea parții externe a farurilor.

De ce aveți nevoie pentru recondiționarea farurilor?

  • Bandă adezivă din hârtie
  • O lavetă de microfibră
  • Un pulverizator pentru apă
  • Hartie de șmirghel de granulație fină ( 1500 și 3000)
  • Pastă abrazivă specială pentru polish
  • O mașina de găurit pe acumulator ( Preferabil o mașină de polish)
  • Un puf/pad și un burete de polish pentru mașina de găurit

Inainte de a începe asigurați-vă că ați spălat și uscat farul corespunzător.

Pasul 1

Pentru izolare, aplicați banda adezivă din hârtie în jurul farului.

Pasul 2

Pulverizați apă pe far și pe hartia de șmirghel ( 1500). Aplicați presiune ușoară și mișcări orizontale pe far. (din când în când se mai pulverizează apă). După spălare și uscare se repetă această procedură cu șmirghelul de granulație mai fină ( 3000).

Se spală și se usucă farul.

Pasul 3

Se aplică pad-ul la mașina de găurit, se aplică pasta de polish pe pad iar mai apoi cu miscări continue și presiune medie se lustruieste tot farul. La final se șterge cu laveta din microfibră.

Pasul 4 ( Opțional)

Pentru un luciu cât mai strălucitor se repetă lustruirea de la pasul numarul 3 însă se înlocuieste pad-ul cu buretele. La final se șterge cu laveta din microfibră

Așadar, polish-ul farurilor se poate face și acasă, costurile sunt puține și nu necesită mult timp, însă dacă doriți să lăsați această grijă altcuiva, se pot apela specialiști care se ocupă de farurile autovehiculului d-voastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top