Primul Automobil – Tricicleta lui Karl Benz

   Primul automobil sau mai bine zis motor staționar pe benzină dezvoltat de inginerul Karl Benz a fost o unitate cu doi cilindri în doi timpi care a rulat pentru prima dată în seara de Revelion al anului 1879. Benz a avut atât de mult succes comercial cu acest motor încât a fost capabil să dedice mai mult timp visului său de creare a unei mașini ușoare alimentate de un motor pe benzină, în care șasiul și motorul au format o singură unitate.

Caracteristicile principale ale vehiculului cu două locuri, care a fost finalizat în 1885, au fost motorul compact de mare viteză monocilindru, în patru timpi, instalat orizontal în spate, cadrul tubular din oțel, diferențialul și cele trei roți cu fir. Puterea motorului a fost de 0,75 CP (0,55 kW). Detaliile includeau o lamelă de admisie automată, o supapă de evacuare controlată, aprinderea vibratorului electric de înaltă tensiune cu bujie și răcirea prin evaporare a apei.

   În iulie 1886, primul automobil – ziarele au raportat despre prima ieșire publică a automobilului cu trei roți Benz Patent Motor, modelul nr. 1.

   Astăzi, după mai bine de 130 de ani de la lansarea primului automobil, companiile mari ne oferă o gamă variată de autovehicule care pot oferi o putere uimitoare, precum și siguranță pe măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top