Ca distribuitori de folie auto autocolantă, suntem mereu întrebați de catre clienti, ce tip de aplicare recomandăm pentru folia auto de colantare. Umedă sau uscată?
Dezbaterea intre uscat sau umed, în ceea ce privește tehnicile de aplicare a foliei autocolante, este foarte veche și există argumente puternice în favoarea ambelor tehnici. Desigur, nu dorim să pledăm în favoarea uneia sau alteia dintre metode, ci să arătăm câteva avantaje și dezavantaje ale fiecăreia.
APLICAREA UMEDĂ a foliei autocolante se recomandă:
- În cazul suprafețelor cu energie de suprafață mare: sticlă, plexiglass, suprafețe acrilice. Aderența inițiala a solvenților cu aceste tipuri de suprafețe este mare, iar soluția de aplicare scade mult puterea inițială a adezivului.
- La aplicarea pe bannere. Pozitionarea materialului pe suprafețele flexibile este mai dificilă, iar aplicarea umedă oferă șansa repozitionării foliei.
- Persoanele aflate la începutul cariera in domeniul colantarii auto. Astfel, aceștia au posibilitatea repoziționării materialului în cazul în care s-au format bule de aer nedorite sau dacă a fost poziționat greșit.
APLICAREA USCATĂ se recomandă:
- Atunci când doriți să economisiți timp. Aplicarea uscată este mai rapidă, mai ales atunci când folosiți folie sau hârtie de transfer pentru folia auto. Dupa aplicare, hârtia/folia de transfer se poate îndepărta imediat.
- În cazul aplicațiilor umede, trebuie să așteptați minim 30 minute până ce hârtia/folia de transfer s-a uscat, pentru a o putea îndepărta de pe autocolant.
- Unul dintre marile dezavantaje ale aplicării uscate este faptul că odată poziționată folia autocolantă nu se mai poate face aproape nimic. Dacă poziționarea nu s-a facut corect de la început, sunt șanse foarte mari ca materialul să fie compromis în momentul în care doriți să îl dezlipiți pentru a-l repoziționa.