Luminile ambientale maresc capacitatea vizuala

In urma unui studiu de cercetare si tehnologie in iluminare din SUA Americanii au descoperit ca luminile ambientale confera soferilor sentimentul de siguranta, mareste vizibilitatea si confera senzatia de masina mai spatioasa.

Este vorba de masinile din noua generatie care sunt prevazute de catre producator cu lumini ambientale situate la nivelul bordului, a picioarelor, scaunelor si a portierelor. O lumina ambientala slaba cu aspect deasebit si o eleganta fina sustin soferii care conduc astfel de autoturisme. 

Soferii sustin ca le este mult mai usor sa vizualizeze obiectele sau butoanele din jur pe timp nocturn, cu o intensitate scazuta astfel incat lumina sa nu deranjeze. Lumina interioara confera si senzatia de spatiu, masina mai mare si mai incapatoare deasemeanea pune in evidenta si designul interior al acestea pe timp noapte. 

Americanii insa nu au precizat culoarea care ii linisteste pe soferi insa tot mai multi producatori au ales sa integreze luminile ambientale cu nunate si intensitati de culori schimbabile la alegerea soferului.

Deasemenea s-au gasit si variante inlocuitoare pentru masinile care nu sunt prevazute cu asemenea lumini si anume benzi led pentru interior auto ambientale sau fir neon disponibil pe diverse nuante de culori si intensitati. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top