Covorașe auto – cauciuc sau mochetă?

Este o intrebare pe care si-o pune orice sofer. Ambele sunt disponibile pe piata in mii de variante si ambele ofera, cel putin aparent, aceleasi beneficii. Daca se analizeaza mai in profunzime insa, se descopera cateva diferente.

   Covorașe auto din cauciuc – sunt realizate din cauciuc industrial si protejeaza interiorul masinii impotriva diverselor elemente, cum ar fi murdaria si umezeala. In general, covorasele auto din cauciuc beneficiaza de o bordura de cauciuc mai inalta, care elimina posibilitatea ca apa sa se scurga in masina. Exista o varietate foarte mare de covorase auto cauciuc, produse de sute de firme din intreaga lume.

Covorase auto mocheta – daca iti doresti aspect deosebit in masina si comoditate pentru picioare, poti opta pentru covorase auto din mocheta sau presuri auto. Acestea sunt realizate din nylon rezistent si au rolul de a crea un spatiu moale pentru picioare. De asemenea, pot avea un rol estetic mult mai puternic decat covorasele auto din cauciuc, deoarece sunt disponibile in diverse culori, diverse marimi si diverse modele.

   Asadar, alegerea poate sa fie oricare, insa trebuie sa tii cont de ceea ce iti doresti de la un covoras auto si de calitatea pe care o prezinta acesta.

Principalele scopuri ale covorașelor auto

Fie ca optezi pentru covorase auto cauciuc sau pentru presuri auto, scopurile principale ale acestora sunt aceleasi:

   Protejeaza impotriva petelor si a lichidelor. Cu cat este mai folosita o masina, cu atat este mai posibil ca aceasta sa sufere de pete de mancare sau produse de alte elemente. De asemenea, este foarte probabil ca la un moment dat sa se verse o cafea, un pahar de suc sau un alt lichid in masina. Datorita constructiei cu borduri inalte, covorasele protejeaza impotriva acestor elemente;

   Protejeaza impotriva murdariei. Daca petele pot fi evitate, murdaria cauzata de picioarele pline de praf si noroi nu prea poate fi evitata. Este unul dintre motivele principale pentru care trebuie sa se opteze pentru un set covorase auto, fie ca este vorba despre covorase auto cauciuc, fie ca este vorba despre covorase auto mocheta;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top